Sprievodca varením ceremoniálnej Matcha – príprava Koicha (hustá)

Ilustrácia krok za krokom, ako uvariť dokonalú ceremoniálnu (slávnostnú) matchu – „koicha“ (hustá). Informácie o príprave „usucha“ (tenká) nájdete v časti Ako uvariť ceremoniálnu matcha – príprava usucha (riedka).

Veľkosť porcie: ~40ml

1. Pridajte 4 odmerky matcha do misky
Približne 1 čajová lyžička (~2 g)
2. Navlhčite trochou vody (~ 1 polievková lyžica)
Použite ~70°C (nie vriacu) mäkkú, filtrovanú vodu
3. Zamiešajte až kým budete mať hladký krém
Na rozbitie zhlukov použite jemný tlak
4. Pridajte ďalšiu ~1 polievkovú lyžicu vody
Znova zamiešajte, kým nebude krém konzistentný
Koicha by mala byť hustá a viskózna
s konzistenciou rozpustenej čokolády

Popíjajte a užívajte si okamih