Sprievodca varením ceremoniálnej Matcha – príprava Usucha (tenká)

Ilustrácia krok za krokom, ako uvariť dokonalú ceremoniálnu (slávnostnú) matchu – „usucha“ (tenkú). Prípravu „koicha“ (hustá) nájdete v časti: Ako uvariť ceremoniálnu matcha – príprava koicha (hustá).

Veľkosť porcie: ~90ml

1. Pridajte 2 odmerky matcha do misky
Približne 1/2 lyžičky (~1 g)
2. Navlhčite trochou vody (~ 1 polievková lyžica)
Použite ~70°C (nie vriacu) mäkkú, filtrovanú vodu
3. Zamiešajte až kým budete mať hladkú pastu
Na rozbitie zhlukov použite jemný tlak
4. Pridajte ~70 ml zvyšnej vody
Krúživým pohybom miešajte, kým nebude konzistentný Šľahaním vytvorte penovú vrstvu na vrchu (voliteľné)

Popíjajte a užívajte si okamih